Φροντιστές αγάπης

Φροντιστές αγάπης

 

Για άλλους είμαστε άνθρωποι με στολή. Για άλλους πάλι είμαστε αυτοί που θα αναλάβουν τη δύσκολη δουλειά. Για άλλους είμαστε κάποια άτομα απλά σε μία βάρδια.

 

Υπάρχουν και εκείνοι όμως που μας θεωρούν ανθρώπους τους. Γι’ αυτούς είμαστε φροντιστές…φροντιστές της αγάπης τους! Μας αφήνουν να αγκαλιάζουμε τους αγαπημένους τους ανθρώπους, να τους βοηθάμε με τρόπο επιστημονικό και ανθρώπινο συνάμα. Κάθε μέρα εργασίας μας είναι μια μικρή ιστορία.

 

Μπορεί για κάποιους ένας οίκος ευγηρίας να είναι ένα κτίριο ή μια επιχείρηση για μας είναι η ζωή μας. Η ζωή που εμπεριέχει μέσα της πολλές διαφορετικές ζωές. Η κ. Ελένη, ο κ. Νίκος για σας είναι απλά ονόματα για μας είναι πρόσωπα γεμάτα ιστορία που περιμένουν από μας να πυροδοτήσουμε το νόημα.

 

Η φροντίδα ενός ηλικιωμένου μοιάζει με τη φροντίδα ενός μικρού παιδιού. Το μαγικό και στις δύο περιπτώσεις που συμπληρώνουν τον κύκλο της ζωής είναι η αγάπη που δέχεσαι απ’ αυτόν που φροντίζεις. Σίγουρα σε κάθε περίπτωση υπάρχουν δυσκολίες, αλλά οι χαρές σκεπάζουν πάντα αυτές τις δυσκολίες.

 

«Ευχαριστώ», θα πει ο κ. Νίκος στον φροντιστή του. «Μου αρέσει πολύ η παρέα σου», θα συνεχίσει. «Σε λίγο θα βγω με τη γυναίκα μου. Μπορείς να με βοηθήσεις να ετοιμαστώ;». Απλές λέξεις, προτάσεις που στο στόμα ενός ηλικιωμένου με άνοια αποκτούν άλλο νόημα.

 

Είναι ο φροντιστής του αυτός που θα ενδιαφερθεί για την υγιεινή του ατόμου που έχει αναλάβει, που θα προσπαθήσει να ομορφύνει το κάθε λεπτό που θα μοιραστούν, που θα κρατήσει την καρδιά της κ. Ελένης ζεστή, γεμάτη αγάπη και ελπίδα. «Έλα να σε ετοιμάσω Ελένη μου, θα πάμε βόλτα.». «Σ’ ευχαριστώ».

 

Για μερικούς μια δουλειά σαν όλες τις άλλες, για μας η φροντίδα της ψυχής μας. Η φροντίδα της αγάπης. Αποκαλούμαστε φροντιστές αγάπης όχι γιατί αυτή είναι η εργασία μας, αλλά γιατί αυτοί είμαστε εμείς, Με άξονα την αγάπη για όσα προσφέρεις, με άξονα την αγάπη που δέχεσαι κοιτώντας τα μάτια τους, η εργασία γίνεται χαρά και η δουλειά αποκτά νέο νόημα.

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Comments (2)

  • ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΕΛΟΣ Αφήστε ένα σχόλιο

    Δεν γνωρίζω ακόμα εάν καταφέρω να πάω συγγενή μου πρώτου βαθμού για φροντίδα.
    Αυτό που θέλω να εκφράσω είναι ο τρόπος προσεγγίσεις στο πρόβλημα μου από την κυρία Ελένη Σαμίου.
    Ένα μεγάλο ευχαριστω.

    27/05/2021 at 13:32

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.