ΑΙΝΕΙΑΣ "Επικός Ήρωας"

 O Αινείας σήκωσε στους ώμους του τον ηλικιωμένο και ανήμπορο πατέρα του, τον Αγχίση, και τον μετέφερε έξω από την πόλη.

Αινείας "Ο Επικός Ήρωας"

Στην ελληνική και τη ρωμαϊκή μυθολογία ο Αινείας ήταν γιος του Αγχίση και της θεάς Αφροδίτης, αδελφός του Λύρου και συγγενής του βασιλιά της Τροίας Πριάμου. Ο Αινείας έλαβε μέρος στον Τρωικό Πόλεμο επικεφαλής των Δαρδάνων, ως σύμμαχος των Τρώων, και ήταν ο γενναιότερος ήρωας από την πλευρά των Τρώων μετά τον Έκτορα.

Μετά την άλωση και τη λεηλασία της Τροίας, ο Αινείας με μερικούς Τρώες, γνωστοί ως «Αινειάδες», εξακολούθησαν να αμύνονται σε κάποια συνοικία της πόλης, ώσπου οι Αχαιοί τους μήνυσαν ότι τους δέχονται «υποσπόνδους», δηλαδή ύστερα από συμφωνία να αποχωρήσουν ανενόχλητοι, δίνοντάς του τη άδεια να πάρουν ο καθένας τους ό,τι μπορούσε να σηκώσει στα χέρια του από την περιουσία του.

Σε αντίθεση με όλους τους άλλους γέμισαν και πήραν σακιά με χρυσάφι, ασήμι, κοσμήματα, χρήματα, κλπ., ενώ ο Αινείας σήκωσε στους ώμους του τον ηλικιωμένο και ανήμπορο πατέρα του, τον Αγχίση, και τον μετέφερε έξω από την πόλη.

Τότε οι Αχαιοί, θαυμάζοντας την πράξη του αυτή, του επέτρεψαν να πάρει ελεύθερα και ό,τι άλλο ήθελε από το σπίτι τους.

Αινείας Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων

Εκείνος και πάλι δεν προτίμησε τίποτα άλλο από τα ιερά ξόανα των θεών και τα οικογενειακά κειμήλια, που τα θεωρούσε ανώτερα από κάθε άλλο θησαυρό. Πολλές φορές κινδύνευσε για χάρη των γονέων του και για την ευσέβειά του προς τους θεούς. Μετά από αυτό, οι Αχαιοί του ανακοίνωσαν πως ήταν διατεθειμένοι να του εκχωρήσουν όποιο μέρος της Τροίας ήθελε για να ζήσει εκεί με απόλυτη ασφάλεια.

Γίνε Αινείας

Είναι απαραίτητο να εργαστούμε όλοι μαζί και να γίνουμε η φωνή των παππούδων μας.

Οι ηλικιωμένοι χρειάζονται τώρα περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή τη στήριξή μας.

Οφείλουμε συλλογικά να κάνουμε ότι έκανε ο τολμηρός ήρωας, του

οποίου το όνομα φέρει ο οργανισμός μας.

Να σηκώσουμε τα βάρη των ηλικιωμένων προσώπων μας στους ώμους

μας και να αναλάβουμε την ασφάλεια τους!

Love for the elderly