ΓΙΝΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ

Ο σεβασμός, η αγάπη και το ενδιαφέρον όμως για τον συνάνθρωπο αποτελούν τα απαραίτητα προσόντα σας για να προσφέρετε την ουσιαστική στήριξη που χρειάζεται ένας άνθρωπος.

Τι είναι ο ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ;

Ο φροντιστής είναι υπεύθυνος για τη σωματική φροντίδα και τη συναισθηματική υποστήριξη κάποιου, ο οποίος δεν είναι πλέον σε θέση να φροντίσει τον εαυτό του λόγω ασθένειας, τραυματισμού ή αναπηρίας.  Συχνά μέσα σε αυτό το πλαίσιο περιλαμβάνεται και η παροχή υποστήριξης σε οικονομικά και νομικά θέματα.

Η φροντίδα ενός ατόμου είναι κάτι περισσότερο από μια απλή εργασία. Απαιτεί συμπόνια, υπομονή, επικοινωνία και σκληρή δουλειά. Ο αντίκτυπος που επιφέρει ένας φροντιστής στη ζωή ενός ατόμου, που έχει ανάγκη τη συνδρομή του σε καθημερινή βάση, είναι μια ικανοποιητική εμπειρία για τον ίδιο τον άνθρωπο – φροντιστή δημιουργώντας μια αίσθηση σκοπού στη ζωή.

Επίσης, η παροχή φροντίδας μπορεί να προσφέρει πολύτιμη αλλά και πολυεπίπεδη εμπειρία καθώς αποτελεί έναν πολύ καλό τρόπο για να αποκτήσετε ιατρικές γνώσεις, δίνοντας έτσι την ευκαιρία πιθανών θέσεων εργασίας. Η αίσθηση της πληρότητας που αισθάνεστε μέσα από αυτόν τον τύπο εργασίας θα σας ακολουθεί πραγματικά σε ό, τι κάνετε στη ζωή σας επαναπροσδιορίζοντας την ουσία σας ως Άνθρωπος και μέλος ενός συνόλου.

φροντιστής

Τα καθήκοντα και οι ευθύνες του φροντιστή περιλαμβάνουν βοήθεια με την προσωπική φροντίδα, όπως μπάνιο και περιποίηση, ντύσιμο και άσκηση. Η προετοιμασία γευμάτων, ψώνια, βοήθεια στη καθαριότητα και άλλων καθηκόντων μπορεί επίσης να αποτελεί μέρος των ευθυνών σας. Ο σεβασμός, η αγάπη και το ενδιαφέρον όμως για τον συνάνθρωπο αποτελούν τα απαραίτητα προσόντα σας για να προσφέρετε την ουσιαστική στήριξη που χρειάζεται ένας άνθρωπος.

ΓΙΝΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ

Η παροχή φροντίδας είναι ένα επάγγελμα-λειτούργημα με πολλές ευκαιρίες επαγγελματικής και προσωπικής εξέλιξης. Η αγάπη και η αλληλεγγύη αποτελούν ύψιστες αξίες της ζωής και η προσφορά τους οδηγεί στην προσωπική ολοκλήρωση.
Υποστηρίξτε τους ηλικιωμένους μας ως επαγγελματίας, ιδιωτικός ή εθελοντής φροντιστής.


    Ως επαγγελματίας φροντιστής έχετε τη δυνατότητα να προσφέρετε βοήθεια σε άλλο άτομο συμβάλλοντας στην αξιοπρεπή του διαβίωση. Συνήθως είναι μια υπηρεσία που απευθύνεται σε κατόχους άδειας ασκήσεως επαγγέλματος νοσηλευτή/νοσηλεύτριας ή φυσιοθεραπευτή.

    Ως ιδιωτικός ή άτυπος φροντιστής μπορείτε μέσω μιας ανιδιοτελούς πράξης να βοηθήσετε ένα ηλικιωμένο πρόσωπο. Η προετοιμασία γευμάτων και γενικότερα η συμβολή στις αναγκαίες δραστηριότητες του ηλικιωμένου παρέχουν ένα αίσθημα ασφάλειας και θαλπωρής στο άτομο που δέχεται τη φροντίδα σας.

    Ως εθελοντής φροντιστής έχετε την ευκαιρία να παρέχετε βοήθεια και υπηρεσίες σε ένα σπίτι ή σε ένα νοσηλευτικό κέντρο. Μέσω του εθελοντισμού προοδεύουμε τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Στον εθελοντή φροντιστή προσφέρονται ευκαιρίες για μακροπρόθεσμη ή βραχυπρόθεσμη συνεργασία, ανάλογα με τις προσωπικές σας υποχρεώσεις και επιθυμίες.

    Βασικά προσόντα ενός φροντιστή ανεξάρτητα από την εκπαιδευτική και επαγγελματική εμπειρία, είναι η αξιοπιστία, η συνεργατικότητα, η αλληλεγγύη, η ευγένεια και πάνω απ’ όλα η διάθεση να δώσει αλλά και να πάρει αγάπη και χαμόγελα.