Αινείας Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων

3D VIRTUAL TOUR

Για πρώτη φορά μπορείτε να περιηγηθείτε

στον καινούργιο και ανακαινισμένο μας χώρο

σαν να βρίσκεσαι ήδη εδώ μαζί μας

Αινείας Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων

3D VIRTUAL TOUR

Για πρώτη φορά μπορείτε να περιηγηθείτε

στον καινούργιο και ανακαινισμένο μας χώρο

σαν να βρίσκεσαι ήδη εδώ μαζί μας

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΣ

Ο «Αινείας» παρέχει σε εσάς ποικίλες υπηρεσίες κατόπιν αξιολόγησης των αναγκών σας, προσφέροντας ένα πλήρες πρόγραμμα υποστηριζόμενης διαβίωσης όπου απαιτείται.

Το Kέντρο μας

Το κέντρο διαβίωσης «Αινείας» απευθύνεται σε όλους εσάς και ποικίλλει ανάλογα με τις ανάγκες σας. Στόχος μας είναι να σας στηρίζουμε, ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε τη ζωή σας με άνεση όσο το δυνατόν πιο ανεξάρτητα.

Η υποστηριζόμενη/υποβοηθούμενη διαβίωση σηματοδοτεί ουσιαστικά την τακτική προγραμματισμένη βοήθεια όσον αφορά τις καθημερινές δραστηριότητες. Οι επαγγελματίες υγείας συνεργάζονται μαζί σας, για να οργανώσουν από κοινού το εξειδικευμένο πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί σε καθέναν από εσάς ξεχωριστά. Όλοι μαζί θα ορίσουμε τις περιοχές όπου χρειάζεστε βοήθεια καθημερινά, με στόχο την κάλυψη των προσωπικών σας αναγκών και επιθυμιών.

Οι υπηρεσίες κυμαίνονται από την ελάχιστη υποστήριξη έως την παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών για εξειδικευμένες ανάγκες. Η διεπιστημονική μας ομάδα φροντίζει για την αξιολόγηση των αναγκών σας και τη δόμηση εξατομικευμένου προγράμματος, το οποίο εφαρμόζεται με προσοχή, αξιολογείται και προσαρμόζεται διαρκώς ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν.

Αινείας Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων
Αινείας Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων

Αρχές λειτουργίας

  • Aνεξαρτήτως ηλικίας, φύλλου, θρησκείας, προσωπικών ιδιαιτεροτήτων, προτιμήσεων και απαιτήσεων φροντίδας- περίθαλψης όλοι οι φιλοξενούμενοι έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.
  • Η δομή ενδείκνυται για άτομα με άνοια, Αλτσχάιμερ, κινητικές δυσλειτουργίες, προβλήματα κοινωνικής απομόνωσης, διαχείρισης άγχους, καθώς και ψυχοκοινωνικά προβλήματα.
  • Το εξατομικευμένο πρόγραμμα των ενοίκων παρέχεται από διεπιστημονική ομάδα με άξονα τις ανάγκες τους.
  • Η αλληλεπίδραση, η ενημέρωση και η «επαφή» μεταξύ προσωπικού και φιλοξενούμενων-συνοδών πρέπει να είναι συνεχής με στόχο μια ομαλή και εποικοδομητική συνεργασία.
  • Οι υπηρεσίες μας στοχεύουν σε μία αξιοπρεπή διαβίωση των φιλοξενούμενων-ενοίκων.

Η Υποστήριξη περιλαμβάνει

Διατροφή

Διατροφή

Στηριγμένη στις μεσογειακές γεύσεις οι μάγειρες μας μαγειρεύουν κάθε μέρα για τους ανθρώπους σας, προσαρμόζοντας τα φαγητά στις ανάγκες τους.

Ασφάλεια

Ασφάλεια

Πρωταρχική μας μέριμνα είναι η ασφάλεια των ανθρώπων μας. Με βοηθό την τεχνολογία (κάμερες, ασύρματη κλήση νοσηλευτή κτλ) έχουμε προσπαθήσει πολύ για να κάνουμε το σπίτι μας όσο πιο ασφαλές γίνεται.

Νοσηλευτική Υποστήριξη

Νοσηλευτική Υποστήριξη

Το έμπειρο προσωπικό μας είναι πάντα διαθέσιμοι 24 ώρες το εικοσιτετράωρο να παρέχουν νοσηλευτική βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη.

Κινησιοθεραπεία – Φυσικοθεραπεία

Κινησιοθεραπεία – Φυσικοθεραπεία

Οι έμπειρες φυσικοθεραπεύτριες μας εφαρμόζουν ατομικά και ομαδικά προγράμματα κινησιοθεραπείας ειδικά σχεδιασμένα για τους ηλικιωμένους με προβλήματα άνοιας.

Προσωπική Φροντίδα

Προσωπική Φροντίδα

Η φροντίδα για εμάς είναι το Α και το Ω, γι’ αυτό και είναι εξατομικευμένη στις ανάγκες του ανθρώπου σας ξεχωριστά με σεβασμό πάντα προς το πρόσωπο του.

Ιατρική Παρακολούθηση

Ιατρική Παρακολούθηση

Η ιατρική ομάδα των συνεργατών μας είναι σε άμεση συνεργασία με το νοσηλευτικό προσωπικό για τη συνεχή παρακολούθηση των ανθρώπων σας.

Αινείας Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων

Η Φιλοσοφία μας

Φιλοσοφία μας είναι να στηρίζουμε τους συμπολίτες μας που χρειάζονται τη βοήθειά μας για να βιώσουν την καθημερινή τους ζωή με αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία στα σπίτια και τις κοινωνίες τους, παρέχοντάς τους τις απαραίτητες υπηρεσίες και την κατάλληλη φροντίδα.

Όταν αυτό δεν είναι εφικτό, υποστηρίζουμε την πρόσβαση σε ποιοτική μακροχρόνια φροντίδα σε μια ανεξάρτητη μονάδα διαβίωσης.

Το επιχειρησιακό μας σχέδιο δίνει έμφαση στην προώθηση υπηρεσιών υψηλής ποιότητας που παρέχονται σε όσους το χρειάζονται, στο καταλληλότερο περιβάλλον ειδικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους.

Η Αποστολή μας

Ο «Αινείας» με άμεση αναφορά στο ιστορικό του πρότυπο, επιδιώκει να χαρίσει την ευκαιρία νέας ζωής στους ηλικιωμένους, παρέχοντας την ευκαιρία αξιοπρεπούς διαβίωσης βασισμένης στα δικαιώματα κάθε ανθρώπου από την αρχή της πορείας του στο νήμα της ζωής έως το τέλος.

Η δομή καλείται, επομένως, να μεταφέρει στις «πλάτες» της, όπως ο επικός ήρωας, τη συνέχεια της ζωής των ατόμων τρίτης ηλικίας, τα οποία συχνά περιθωριοποιούνται, απομονώνονται και εγκαταλείπονται εν τέλει ως μη παραγωγικοί πολίτες, λόγω της αδιαφορίας του κοινωνικού συνόλου για τα δικαιώματα των ανθρώπων αυτών σε μια ζωή γεμάτη ευκαιρίες και νόημα μέχρι τέλους.

Η Αποστολή μας

Ο Αινείας με τη μεταφορά του πατέρα του δείχνει τον σεβασμό του και αποδίδει φόρο τιμής στον πρόγονό του, τον οποίο επιλέγει να μην εγκαταλείψει, αλλά να του χαρίσει τη δυνατότητα της επιβίωσης σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για το γένος του σε μια νέα χώρα. Ακριβώς, σε αυτή τη νέα εποχή στοχεύει και η Δράση-Δομή «FRONTIS I», η οποία επιζητά νέες κοινωνικές συνθήκες για τους ανθρώπους αυτούς και επαναπροσδιορισμό των αξιών στο κοινωνικό σύνολο μέσω των αρχών του εθελοντισμού και της κοινωνικής μέριμνας των συμπολιτών μας.

Ακριβώς σε αυτή τη νέα εποχή η δομή της “βοήθειας για την κοινωνική πρόνοια” που στοχεύει στην αναζήτηση νέων κοινωνικών συνθηκών για αυτούς τους ανθρώπους και τον επαναπροσδιορισμό των αξιών στην Κοινότητα μέσω των αρχών του εθελοντισμού και της κοινωνικής φροντίδας των συμπολιτών μας.

Γίνε Αινείας

Είναι απαραίτητο να εργαστούμε όλοι μαζί και να γίνουμε η φωνή των παππούδων μας.

Οι ηλικιωμένοι χρειάζονται τώρα περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή τη στήριξή μας.

Οφείλουμε συλλογικά να κάνουμε ότι έκανε ο τολμηρός ήρωας, του οποίου το όνομα φέρει ο οργανισμός μας.

Να σηκώσουμε τα βάρη των ηλικιωμένων προσώπων μας στους ώμους μας και να αναλάβουμε την ασφάλεια τους!

Love for the elderly