Βελτιώστε την υγεία σας!

Βελτιώστε την υγεία σας!

Το κολύμπι είναι ιδανικό για τους ηλικιωμένους, κυρίως επειδή παρουσιάζει μικρό κίνδυνο τραυματισμού και έχει χαμηλή επίπτωση στα οστά. Οι ασκήσεις νερού εξασκούν όλες τις μυϊκές ομάδες στο σώμα παρέχοντας μια ολοκληρωμένη προπόνηση για τους ηλικιωμένους. Εδώ είναι μερικά μόνο από τα οφέλη για την υγεία που προσφέρει η κολύμβηση σε ενήλικες μεγαλύτερη ηλικίας:

 1) Βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς

Η κολύμβηση κάνει την καρδιά σας πιο δυνατή και βελτιώνει την καρδιαγγειακή σας υγεία και αντοχή.  Μειώνει επίσης την αρτηριακή  πίεση, βελτιώνει την κυκλοφορία και βοηθά στη μείωση του κινδύνου καρδιακής και πνευμονικής νόσου.

2) Δεν επιβαρύνει τις αρθρώσεις

Το κολύμπι δεν καταπονεί τις αρθρώσεις, όπως άλλες ασκήσεις που μπορεί να εμπεριέχουν βάρη και να προκαλέσουν τραυματισμούς.  Συνεπώς, για όσους υποφέρουν από πόνο στις αρθρώσεις το κολύμπι είναι ιδανικό! Ισχία, γόνατα και σπονδυλική στήλη δεν επιβαρύνονται επιτρέποντας σας να γυμνάζεστε ομαλά χωρίς πόνο. 

3) Μειώνει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης

Η κολύμβηση μπορεί να βελτιώσει την οστική πυκνότητα, η οποία συμβάλλει στην καταπολέμηση της οστεοπόρωσης. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις γυναίκες. Το ένα τρίτο των γυναικών ηλικίας άνω των 50 ετών και το ένα πέμπτο των ανδρών εμφανίζουν κάταγμα οστού λόγω οστεοπόρωσης.

4) Αυξάνει την ευελιξία

Είναι ένας σίγουρος τρόπος για να ανακτήσετε ευελιξία.  Η κολύμβηση μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ενδυνάμωση σημείων του σώματος όπως τα πόδια, οι γοφοί και τα χέρια.  Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση της στάσης του σώματος και να ανακουφίσει τον πόνο στην πλάτη.
 
5) Βελτιώνει  τη μυϊκή δύναμη παρέχοντας ένα υγιές σώμα

Κάθε ομάδα μυών βρίσκετε σε εγρήγορση με κάθε κίνηση μέσα στο νερό. Η αντίσταση του νερού βοηθά στη βελτίωση της μυϊκής δύναμης.  Ένα υγιές σώματα έρχεται να καταπολεμήσει το λίπος και τις παθήσεις που μπορεί να σας βασάνιζαν χρόνια! 

 6) Ενισχύει την ψυχική υγεία

Το κολύμπι μειώνει τα επίπεδα στρες, ενισχύει  τη διάθεσή και αυξάνει τη λειτουργία του εγκεφάλου. Επιπλέον, καθώς το κολύμπι μπορεί να είναι μια κοινωνική δραστηριότητα αποτρέπει τη δημιουργία συναισθημάτων κοινωνικής απομόνωσης και ψυχικών ασθενειών, όπως η μοναξιά και η κατάθλιψη. Το νερό αναπαύει την ψυχή εξασφαλίζοντας μια ποιοτική καθημερινότητα.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.