ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ

Η Υποβοηθούμενη Διαβίωση αποτελεί μια υπηρεσία του κέντρου μας με στόχο την παροχή υπηρεσιών και φροντίδας για μια αξιοπρεπή και ποιοτική διαβίωση.

Υποβοηθούμενη Διαβίωση

Πολλοί ηλικιωμένοι δεν έχουν τη δυνατότητα να ζουν ανεξάρτητα αν δεν διαθέτουν τους οικονομικούς πόρους για μια βιώσιμη καθημερινότητα. Τα προβλήματα υγείας, η δαπανηρή ιατρική περίθαλψη, τα καθημερινά έξοδα για την κάλυψη των αναγκών τους και η συντήρηση ενός σπιτιού, δημιουργούν αισθήματα άγχους και ανασφάλειας τόσο στους ίδιους τους ηλικιωμένους όσο και στους οικείους τους.

Ένα περιβάλλον που δύναται να τους προσφέρει περισσότερες ιατρικές υπηρεσίες και κοινωνικές ευκαιρίες, όπως αυτό που παρέχουν οι υποβοηθούμενες κοινότητες διαβίωσης είναι μια καλή επιλογή.  Η διαμονή σε μια υποβοηθούμενη κοινότητα διαβίωσης απαλλάσσει τους ηλικιωμένους από δυσκολίες της καθημερινότητας, από την εξάρτησή της διαβίωσής τους από ένα πρόσωπο, καθώς και από τα έξοδα και την κούραση της καθημερινής συντήρησης ενός σπιτιού.

Σε αντίθεση με τις κοινωνικές προκαταλήψεις που μεταδίδονται άκριτα, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι οι ηλικιωμένοι μπορούν να ζήσουν μια ποιοτική καθημερινότητα με ένα σύνολο παροχών που θα τους διασφαλίσει μια καθημερινότητα που τους αξίζει!

Ανεξάρτητη διαβίωση

Οι ηλικιωμένοι δεν αποτελούν απομονωμένα άτομα χωρίς ενδιαφέροντα, όπως λανθασμένα πιστεύεται, αλλά πολλοί είναι αρκετά κοινωνικοί και ενεργοί. Όλοι οι άνθρωποι χρειάζονται φίλους και συντρόφους της ηλικίας τους με τους οποίους μπορούν να αλληλεπιδράσουν, για να αποκτήσουν μια πιο δραστήρια και ποιοτική καθημερινότητα.

Με στόχο την επίτευξη ενός υγιούς και δραστήριου τρόπου ζωής, οι υποστηριζόμενες κοινότητες διαβίωσης οργανώνουν συχνά ημερήσιες εκδρομές και δραστηριότητες. Επίσης, προσφέρονται υπηρεσίες μεταφοράς, για την παρακολούθηση υπαίθριων δραστηριοτήτων και τη συμμετοχή σε δράσεις, ώστε να αποτελούν ενεργά μέλη της κοινότητάς τους.