Αξίες

Αξίες

Ο εθελοντισμός είναι μια προηγμένη μορφή συμμετοχής των πολιτών, καθώς ο εθελοντής υπερβαίνει τα δικά του συμφέροντα και ασχολείται ενεργά με θέματα που σχετίζονται με την Κοινότητα, γνωρίζει την αξία της συμμετοχής και, ταυτόχρονα, κινητοποιεί θέματα που σχετίζονται με την συμφερόντων και ανησυχιών.

Η συμπεριφορά του εθελοντή διέπεται από γενναιοδωρία, αλτρουισμό και κερδοφορία, δουλεύοντας παραδειγματικά για το ευρύτερο περιβάλλον του. Προσφέρει πέρα από το χρέος του ως πολίτης και χωρίς να αναγκάζεται από δυνάμεις εξωτερικές στη συνείδησή του. Εντοπίζει τις κοινωνικές ανάγκες ή τις ανάγκες που έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής γενικότερα, σχεδιάζει τρόπους για την αντιμετώπιση των αναγκών και αναπτύσσει τις ευρύτερες δυνατές μορφές συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ ατόμων και ομάδων για την εφαρμογή αυτού του σχεδίου.

Ο εθελοντής έχει χρόνο, ενέργεια, γνώσεις και δεξιότητες για να βοηθήσει κάποιον, μια ομάδα ή έναν οργανισμό, θέλοντας να προσφέρει στην κοινωνία, να μοιράζεται ιδέες με άλλους ανθρώπους, να μοιράζεται τις γνώσεις και τις εμπειρίες του, και να αποκτά νέες εμπειρίες που θα του είναι χρήσιμες σε ζωή, να χρησιμοποιήσει τις προσωπικές του δεξιότητες, να λάβει μια ατομική πρωτοβουλία και να αναζητήσει λύσεις σε προβλήματα σε ένα περιβάλλον κοινωνικής αλληλεπίδρασης και συλλογικότητας.

Πηγή: General Secretariat of New Generation

Μοιραστείτε το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.