ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΤΟΙΚΟΝ

Μεγαλώνοντας όμορφα στο χώρο τους!

Home Love

Μεγαλώστε ήρεμα στο σπίτι σας!

 • Συζητήστε λεπτομερώς τις υπηρεσίες μας με έναν σύμβουλο της ομάδας μας.
 • Ζητήστε δωρεάν τη συμβουλή μας
Οι ανάγκες φροντίδας στο σπίτι σας είναι σημαντικές για εμάς!

Υποβάλετε την παρακάτω φόρμα και ένας Σύμβουλος Τρίτης Ηλικίας θα επικοινωνήσει μαζί σας για να προγραμματίσετε τη ΔΩΡΕΑΝ διαβούλευση.

  Μεγαλώνοντας όμορφα στον χώρο τους

  Οι γονείς μας παρότι μεγαλώνουν συνεχίζουν να παρουσιάζουν έντονη επιθυμία να είναι ανεξάρτητοι και να ελέγχουν τη ζωή τους για όσο το δυνατόν περισσότερο. Κάποιες φορές αυτή η θαρραλέα στάση απέναντι στη ζωή μπορεί να τους φέρει αντιμέτωπους με κάποια απρόσμενα και σε κάποιες περιπτώσεις δυσάρεστα συμβάντα, όπως μια ενδεχόμενη πτώση ή ένας τραυματισμός.

  Από τη δική μας πλευρά, εμείς ανησυχούμε για τους ηλικιωμένους γονείς μας προσπαθώντας να τους παρέχουμε μια όσο γίνεται ασφαλή και αξιοπρεπή καθημερινότητα. Σε περιπτώσεις, μάλιστα, όπου οι ηλικιωμένοι γονείς μας αντιμετωπίζουν ιατρικά προβλήματα, συνήθως δεν διαθέτουμε τις απαραίτητες γνώσεις για να τους φροντίσουμε και η διαβίωσή τους γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

  Πώς ξέρουμε όμως πότε ένας ηλικιωμένος χρειάζεται βοήθεια στο σπίτι;

  Ενδείξεις από την καθημερινότητα των αγαπημένων μας προσώπων, παραδείγματος χάρη δυσκολίες στην προσωπική τους φροντίδα και στη διεκπεραίωση των δραστηριοτήτων τους πρέπει να μας προβληματίσουν.

  Αλλαγές, όπως απώλεια βάρους, τραυματισμοί ή πτώσεις, αλλαγή στη διάθεσή τους, παραμέληση της εμφάνισής τους αλλά και του χώρου τους, και αλλαγές στις συνήθειες του ύπνου τους αποτελούν τα πιο συχνά σημάδια που μας προϊδεάζουν πως ο γονιός μας χρειάζεται βοήθεια.

  Τι πρέπει να κάνω;

  Αρχικά, τα αισθήματα άγχους, φόβου και ανασφάλειας δεν μπορούν να μας ωφελήσουν σε τίποτα. Η μόνη λύση είναι να απευθυνθείτε στους ειδικούς. Με σωστή καθοδήγηση και με παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών η καθημερινότητα των ηλικιωμένων  θα επανέλθει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς και εσείς θα αποφορτιστείτε από τον πανικό και το στρες των άγνωστων καταστάσεων που καλείστε να αντιμετωπίσετε. Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι πως με την κατάλληλη καθοδήγηση, οι ηλικιωμένοι δεν είναι απαραίτητο να μετακινηθούν από τον χώρο τους και να διαταράξουν τη ρουτίνα τους. Ο χώρος τους γίνεται το επίκεντρο της θεραπευτικής προσέγγισης που προτείνεται με άξονα την ασφαλή και αξιοπρεπή τους διαβίωση.

  Παρόλο που συχνά μοιάζει δύσκολη η αποδοχή της νέας κατάστασης των αγαπημένων μας προσώπων, αν αγνοήσουμε τα σημάδια και δεν δείξουμε την απαραίτητη προσοχή, η κατάσταση τους θα επιδεινωθεί ραγδαία. Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος και να εφαρμοστεί όσο το δυνατόν πιο άμεσα η κατάλληλη παρέμβαση στοχεύοντας στην ενίσχυση της υγείας και των ικανοτήτων των ηλικιωμένων.

  Οι ειδικοί μας είναι πάντα στη διάθεσή σας! Επικοινωνήστε μαζί τους, μέσω της υπηρεσίας μας Συμβουλευτική Τρίτης Ηλικίας, ώστε να βρείτε από κοινού την καλύτερη δυνατή λύση για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!